9.9.09

Izvoare istorice

Pana una alta, am decis sa-mi stochez aici cateva amintiri pentru ca mi-e teama sa nu le uit. Vreau sa spun ca memoria mea este asa de ciudata...stiti ce face? uita tot ce e frumos asa de repede! prin urmare m-am decis: o sa las aici izvoarele istorice ale vietii mele, pentru a fi descoperite la momentul potrivit de persoana potrivita.
Prima amintire este una din liceu, clasa a IX-a. S-a intamplat in anul cand a avut loc greva acea lunga...de prin octombrie parca.Nici nu incepusem bine clasa a noua ca am si intrat in greva.Ok, faza are loc dupa terminarea grevei. Atunci profesorii au inceput cu recuperarile de ore si de fiecare data cand lipsea profesorul de la ora, cineva intra si-i lua locul pentru 'a recupera".
Intr-o oarecare zi la o oarecare ora urma sa avem romana.Profa intarzia mereu.Eu stateam in banca chiar langa usa, la 10 centimetri de usa.Asa ca, atunci cand pe usa a intrat profa de engleza si nu cea de romana, eu m-am auzit gandind cu voce tare:
-Ce cauta asta aici?
Momentul ce a urmat e demn de film.Profa si asa o fire incruntata mai mereu si serioasa, conservatoare, se uita la mine -rosie deja ca o tomata- ucigas:
-Ce-ai spus? Repeta!
-Nimic, doamna profesoara, ma refeream la hartiile astea din cartea mea de romana, zic eu la repezeala ca sa ma scot cumva.
-Nu-i adevarat.Nu te cred.Repeta ce-ai zis.Spune-le colegilor cum mi te-ai adresat!
-Dar eu nu m-am referit la dum...., insa nu ajung la final.Imi taie vorba raspicat si scotand flacari prin toti porii corpului.Parca era un calau care astepta sa ma tortureze cu aparate de-alea antice...brrr....
Pai, degeaba m-am tot fastacit acolo in picioare-m-a ridicat in picioare bineinteles- ca profa nu s-a lasat pana nu am spus si colegilor mei -pe care inca nu-i stiam prea bine- cele 4 cuvinte care au declansat dezastrul.Prin urmare, am repetat din nou aproape soptit, cu privirea-n pamant si cu obrajii arzandu-mi:
-Am spus ca "ce cauta asta aici", dar nu m-am referit la.... si din nou nu termin scuza mea inventata la stramtoare.Adevarul este ca la ea m-am referit bineinteles, dar nu mi-am dat sema ca o sa auda, sau nu stiu, cred ca am gandit cu voce tare....
Colegii ma fixau care cum, mie imi venea sa ma ascund sub banca, profa era nervoasa si si-a trantit lucrurile pe catedra, vorbind clasei:
-Vrei sa stii ce caut eu aici? M-am gandit ca e o ocazie perfecta sa recuperam, etc, etc a mai adaugat ea.Si-a luat o creta si a urlat clasei:
-Deschide-ti-va caietele!
Scrie jumate din titlul lectiei pe tabla apoi se intoarce spre mine cu fata schimonosita de nervi si impungandu-ma prin aer cu creta:
-Tu!Tu! Sa iesi afara, ca nu te mai suport!Nesimtit-o!Nu auzi, iesi afara odata,repeta cand eu raman stupefiata lipita de scaun.Ma ridic ezitand si mormaind pentru mine ca "bine , bine", cand adauga:
-Si ne intalnim in pauza la directiune!
ma enervez si eu imi smulg jerseul de pe speteaza scaunului si ies trantind usa in urma mea, tremurand.Da... pe atunci eram o copila si chiar m-am speriat ca voi fi exmatriculata.Cu profa aceea totul era posibil.Si casa va radeti acum de mine sa stiti ca mi-am petrecut ora aceea in baie facandu-mi ganduri negre.Ca o fraiera, stiu...
Si end-ul povestii e fericit pentru ca a intervenit diriga si i-a cerut sa ma ierte-si a trebuit sa ma milogesc si eu in fata profei de engleza,bineinteles-.
Adaug: tot anul scolar profa m-a urat si deabia a vrut sa ma incheie, am avut medie mica , nu ma lasa sa raspund cand ridicam mana, nu ma baga in seama...
Aceasta este oficial primul atestat al izvoarelor mele istorice.Vor mai urma....

XOXO

5 comentarii:

Anonim spunea...

aoleu,nu mi-ai povestit nicodata despre chestia asta,najpa.Sper ca prin izvoarele astea curg si niste amintiri mai fericite:D

Anonim spunea...

:)))))))=))))))))))))) stiu, a fost ceva=)))))

soso spunea...

da e cam naspa:D dar asa-i in liceu....belea peste belea;)

repsin.cocok spunea...

pfiu.., chiar as vrea sa aud si altele

tina spunea...

mai vreau! imi place!