23.7.09

World-eco-news


Activitatea preferata:sa descopar lucruri noi. Iata peste ce am mai dat astazi!

Fiziologul Alan Johnson de la Universitatea din Iowa a descoperit că aportul de sare poate fi legat de gradul de fericire al omului. Prin privarea şobolanilor de sare, Johnson observat ca şobolanii efectuau activitati zilnice cu mai putina placere si dorinta; de exemplu depasirea unui obstacol pentru a primi apă cu zahar. Odată ce sobolanii au primit sare, ei au devenit "fericiti" din nou. National Geographic explică:
"Acest studiu puncteaza persoane cu sindromul oboselii cronice.La mulţi dintre pacienţi a fost găsit un aport redus de sodiu din motive de sănătate. Creşterea gradului de sodiu din dieta lor a atenuat multe dintre simptomele pacienţilor."
Foarte multi oameni consuma mai multa sare decat este necesar, aceasta avand o legatura cu sarea si bolile de inima, insa descoperirile lui Alan Johnson sunt foarte interesante.

Interesaaant...Totusi daca e adevarat ca, consumul de sare aduce fericire atunci sa nu ne facem griji legat de cat de multa sare aruncam noi in mancare;))
sursa

XOXO

4 comentarii:

Anonim spunea...

Da-o incolo, atatea descoperiri.... orikm bine de stiut....poate unii se apuca de consumat sare mai multa:)))))))

Soso spunea...

stiti proverbul acela sau de fapt era o replica dintr-o poveste:" te iubesc ca sarea in bucate..." intradevar sarea e importanta...

repsin.cocok spunea...

ha-ha-ha

cielle spunea...

multumesc de comentarii:*