31.7.09

(noua)Puterea terapeutica a vinului rosu!



Toata lumea stie de vinul rosu.Si daca nu toti, majoritatea stiu ca este sanatos sa bei putintel zilnic, pentru sanatatea noastra.Uite ca stiinta a descoperit o alta putere a vinului rosu, aceea de a trata bolile inflamatorii!
Oamenii de ştiinţă din Scoţia şi Singapore au clarificat un mister care a nedumerit oamenii de stiinta inca de cand a fost descoperit pentru prima data beneficiul vinului roşu asupra sănătăţii: Cum rezveratrolul (substanta regasita in vin) controleaza inflamaţiile? Noua cercetare, arată modul în care rezveratrolul sau un derivat-pot fi folosite pentru a trata boli inflamatorii cu potenţial mortal , cum ar fi apendicită, peritonită şi septicemie.


" Bolile inflamatorii acute precum septicemia sunt greu de tratat si multi oamnei mor din cauza lipsei de tratament" spune Alirio Melendez, Senior lector la Facultatea de Medicina, la Centrul de Cercetări Biomedicale Glasgow în Scoţia şi unul dintre cercetătorii implicaţi în locul de muncă."Scopul final al studiului nostru a fost acela de a identifica un potenţial inedit de terapie, pentru a ajuta în tratamentul bolilor inflamatorii acute . "


Astfe, cercetarile sugereaza ca rezveratrolul poate fi util ca tratament pentru bolile inflamatorii şi poate, de asemenea, să conducă la noi medicamente pe bază de rezveratrol, care sunt chiar mai eficiente.


Puterea terapeutica a vinului rosu este cunoscuta de foarte multi ani, iar acum cercetatorii au descoperit inca un secret al acestuia, au descoperit puterea rezveratrolului pentru bolile inflamatorii.

Alte utilizari: vinul rosu e indicat celor care sufera de boli ale inimii.Vinul roşu în cantităţi mici ajută la creşterea nivelului de colesterol bun din organism, fiind bogat în antioxidanţi care ajută la protecţia pereţilor arterelor.Depasirea cantitatilor medii (1 pahar la femei si 1-2 la barbati) poate duce printre altele la cresterea in greutate (nerecomandata cardiacilor! in special).Asadar, vinul rosu e foarte bun pentru a imbunatatii activitatea cardiaca (totusi e bine sa consultati medicul inanite de va hotari singuri sa beti ca tratament).Deasemenea, se spune ca vinul rosu are efecte benefice si asupra cancerului de prostata si ca te ajuta sa traiesti mai mult!




In concluzie, un paharel la cateva zile (sau zilnic) este foarte indicat pentru a ne mentine sanatosi! Nu uitati:nu mai mult de un paharel( sa zicem 2 pentru cei care nu se pot abtine), pentru cadoar in cantitati mici are efect!





XOXO

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bun articol!
Vinul rosuu chiar este indicat!!

tania spunea...

Te pup,scumpo, ai un articiol super!