27.7.09

Wireless pentru incepatori


In frumoasa zi de duminica, cand toata lumea se distreaza si se simte bine in familie, eu am hotarat sa-mi instalez router-ul pentru a avea internet si pe desktop si pe laptop.Toate bune si frumoase pana m-am apucat de cautat instructiuni, de citit... Am cateva reviste pe domeniul PC si le-am cautat indelung(pe dulapuri printre carti si caiete prafuite de pe vremea inchizitiei scolare...de am ajuns prafuita ca ele...,apoi pe sub birou,pe dupa dulap...printre reviste de fashion...pe rafturi la inaltimi ametitoare...) apoi le-am studiat pana am ajus sa citesc printre randuri.E o mare chineza in revistele astea, cand te apuci sa le pui in practica (sfaturile).
Am cautat apoi pe net informatii...pentru ca frumosul router cumparat avea instructiuni vagi si astea doar in engleza.Pe forumuri,bloguri si site-uri toata lumea vorbea de cititul manualului.Eu il aveam doar pe cd si acela in engleza...nu a folosit la nimic, nu spune nimic in genul step1...step2.....Dupa cateva ore bune de cautari am gasit niste site-uri unde scriau pasii care trebuie urmati.Am crezut ca am gasit solutia!Yeeee! vezi sa nu... astia de pe net toti scriu cum sa faci reteaua pentru un pc cu net cu ip static.Niciunde nu am gasit pasi pentru cei care au net cu PPPoE (rds spre exemplu).Asa ca am facut o mare varza.Bine ca pe un forum am mai cerut informatii si mi-a explicat cineva cat de cat.Oricum nu m-a ajutat prea mult.
Nu mergea si nu mergea treaba.Am crezut ca innebunesc acolo cu rouetrul acela hlizandu-se la mine ...
Ca sa lamuresc putin ce-i cu reteaua asta wireless acasa.Deci, iti cumperi un router (daca vrei ca sa nu ai la un pc-al doilea- fire in plus,etc...) care trebuie instalat la calculatorul principal (la care ai netul instalat).Acum...aceasta instalare ...multi spun ca e floare la ureche (si asa si este pentru cei care nu o fac pentru prima data fara nimeni langa ei).Impreuna cu routerul vine un cd care daca il bagi in calc are setup care face el toata treaba (sau asa ar trebui).Mie nu mi-a facut-o...Asa ca cealalta solutie este sa faci manual.Asta m-a dat peste cap.Bine ca la ora 21 si ceva am reusit si eu sa fac sa mearga totul...Adica... (de la ora 13.....cate ore sunt?)vreo 7-8 ore.!!!!!!!!!!
Cand ma gandesc imi vine sa ma duc in lume si sal tehnologia asta pentru alti nebuni.Asa patesc intotdeauna cand fac ceva nou la calc (instalez,etc).
Dar,...dar, sunt mandra de mine ca am reusit o treaba frumoasa singurica!!! Acum ma puteti chema oricand sa va fac reteaua wirelss si voua ;) ;))
Tableta mea de azi am luat-o in avans ieri...cred de ca deaia am luat-o razna...am depasit instructiunile ( Una Tableta pe Zi!!!!).Asa ca azi ma abtin!
P.S. o sa pun un post cu pasii facuti pentru a ajunge la The Final Destination!!

XOXO

4 comentarii:

tina spunea...

U esti crazy!!! eu nu as fi avut rabdare...mai bine as fi chemat pe cineva sa-mi instaleze tot...insa toate felicitarile mele pentru tine ambitioaso

Horea spunea...

Acum vreo 3 ani incercam si eu acelasi lucru, stiu ca e greu la inceput!Felicitari ,mai ales ca esti femeie(asta e treaba de barbati in genearl)
call you

flv spunea...

cele mai bune rutere sun Asus,apoi D-link. Recoand

Anonim spunea...

Cei care instaleaza wireless sunt priceputi dar pentru atat de putin(practic ai desetat ff putine chestii dupa vreo 2 incercari oricine poate afce singur) pretind taxe maricele.Stiu pe cinevva care a facut pentru 100 de lei!! Ded\ci e o afacere profitabila! trebuie sa gasesti oameni destul de naivi,garbiti sau mai bine zis comozi care sa plateasca pentru asa ceva.
Foarte bine ca te-ai chinuit, ai salvat niste bani pentru vacanta!!;)